Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λαμβάνει μέρος στην προσπάθεια για καθαρισμό της κυπριακής φύσης πραγματοποιείται την εβδομάδα 25 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου 2020. Η προσπάθεια γίνεται μέσα στα πλαίσια του έργου «Let’s Do it Cyprus» που είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου έργου του «Let’s Do it World» το οποίο γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και καλούνται οι κοινωνίες να συνεισφέρουν εθελοντικά σε αυτό.

Στη Λευκωσία καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκστρατεία μαζί μας σ’ ένα ευχάριστο πρωινό περίπατο στη Λίμνη Μαγκλή και στον πεζόδρομο του Πεδιαίου στην Λακατάμια. Ξεκινούμε την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, στις 10:30 π.μ. από το café Στράτα παρά το κυκλικό κόμβο του Πολυδύναμου Κέντρου στη Λακατάμια.

Η προσπάθεια είναι να καθαριστεί η Κύπρος από τα σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στην κυπριακή φύση μέσα σε μια μέρα αλλά και για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των χώρων όπου υπάρχουν σκουπίδια. Είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάγκη του καθαρού περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης αλλά και της ανάγκης αλλαγής κατεύθυνσης της παρούσας νοοτροπίας προς μια αειφόρο συμπεριφορά.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλο τον κόσμο να συμβάλουν σε αυτή τη προσπάθεια. Το περιβάλλον που ζούμε είναι το σπίτι μας, η υγεία μας αλλά και το μέλλον της ύπαρξης μας. Η διατήρησή του και η προστασία του πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημά μας.

Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών