Αναχωρεί σήμερα αποστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για διεθνή αποστολή, στο πλαίσιο συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στη Ρίγα της Λετονίας. Στην αποστολή συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, η Αντιπρόεδρος Β’, κα. Μαρία Κολά και η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος, κα. Αλεξία Σακαδάκη.

Η αποστολή, θα συμμετέχει σε όλες τις εργασίες του Συνεδρίου που θα διαρκέσουν τρείς μέρες – από την Παρασκευή 03 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή, 05 Ιουνίου. Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα και ψηφίσματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και θέματα που αφορούν γενικότερα το περιβάλλον και την οικολογία.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει ψήφισμα για την επικίνδυνη ανέγερση του πυρηνικού σταθμού στο Άκκιουγιου που βρίσκεται μόλις 90 χλμ από τις ακτές της Κερύνειας. Το ψήφισμα θα συζητηθεί και θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συνεδρίου την Κυριακή 05 Ιουνίου.

Η αποστολή θα έχει την ευκαιρία για διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις.