Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμετείχε στην προσπάθεια για καθαρισμό της κυπριακής φύσης μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας Let’s Do it που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 25 Οκτωβρίου – 31 Οκτωβρίου 2021. Η προσπάθεια του έργου «Let’s Do it Cyprus» είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου έργου του «Let’s Do it World» το οποίο γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και καλούνται οι κοινωνίες να συνεισφέρουν εθελοντικά σε αυτό.

Οι δράσεις του Κινήματος για καθαρισμό ξεκίνησαν από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 10:30 στην παραλία Plus Sea στην Λεμεσό στην περιοχή Αμαθούντας, συνεχίζοντας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη Λευκωσία στο Γραμμικό Πάρκο Στροβόλου μαζί με συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καταστροφή της περιοχής λόγω των σχεδίων για νέους λεωφόρους. Η προσπάθεια καθαρισμού ολοκληρώθηκε με καθαρισμό της Επαρχιακής Λάρνακας του Κινήματος στον πεζόδρομο του Φάρου στα Περβόλια.

Η προσπάθεια είναι να καθαριστεί η Κύπρος από σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στην κυπριακή φύση μέσα σε μια εβδομάδα, να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των χώρων όπου υπάρχουν σκουπίδια για αποτροπή παράνομης απόρριψης αλλά κυρίως για να δημιουργηθεί οικολογική συνείδηση και αποτροπή του φαινομένου.

Το περιβάλλον που ζούμε είναι το σπίτι μας, η υγεία μας αλλά και το μέλλον της ύπαρξης μας. Η διατήρησή του και η προστασία του πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημά μας.