Ο επαρχιακός γραμματέας, κ. Ανδρέας Ευλαβής, και τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών συναντήθηκαν με τον Διευθυντή και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου Πάφου, καθώς και με μέλη του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Σκοπό της συνάντησης αποτέλεσε η συζήτηση για φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας.

Συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση σημειώθηκαν τα εξής: η υποστελέχωση της Γυναικολογικής Κλινικής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς καθώς επίσης και η λειτουργία του Θαλάμου Οξυγονοθεραπείας.

Ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο κ. Σπύρος Γεωργίου, μας ενημέρωσε ότι στη Γυναικολογική Κλινική υπήρχε όντως πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά με την πρόσφατη πρόσληψη ενός γυναικολόγου, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Επίσης, μας τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη και τέταρτου γυναικολόγου για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που χρήζει άμεσης επίλυσης, είναι η έλλειψη χώρου για την ομαλή διεκπεραίωση της αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών. Είναι αδιανόητο, ένα πρόβλημα που χρονίζει και χρειάζεται άμεσα λύση, να παραπέμπεται η λύση του σε βάθος χρόνου. Ζητάμε την άμεση δράση του Υπουργείου Υγείας και να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των νεφροπαθών μας, για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό τους.

Μεταξύ άλλων, ζητήσαμε από τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου, να μας πληροφορήσει για την εξέλιξη του σχετικού θέματος που αφορά τη λειτουργία του Θαλάμου Οξυγονοθεραπείας. Το θέμα αυτό χρήζει ακόμη περισσότερη προσοχή τώρα, αφού πλέον μπήκαμε στην τουριστική περίοδο και θα πρέπει το Γενικό Νοσοκομείο να είναι έτοιμο να δεχθεί τα όποια περιστατικά μπορεί να παρουσιαστούν. Ωστόσο η Διεύθυνση του νοσοκομείου, μας ενημέρωσε ότι η αγορά υπηρεσιών δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Πιστεύουμε, όμως, ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο θάλαμος, τα μηχανήματα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα. Η χρήση του θαλάμου είναι πολλαπλή και αναγκαία.

Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η καθαριότητα περιμετρικά του νοσοκομείου με βάση πολλά παράπονα επισκεπτών, τα οποία διερευνήσαμε προηγουμένως. Η Διεύθυνση του νοσοκομείου υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει τον τομέα καθαριότητας, αφού σαφώς η ποιότητα ζωής των ασθενών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Από την πλευρά τους οι νοσηλευτές, μας έθεσαν το πάγιο αίτημα της αντικατάστασης σε περίπτωση ασθενείας αλλά και άδειας του προσωπικού. Είναι και αυτό ένα διαχρονικό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Τέλος, συμφωνήσαμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο πρέπει να γίνει πιο πράσινο. Αποφασίσαμε από κοινού, η Διεύθυνση, το προσωπικό και οι Οικολόγοι της Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, να δενδροφυτεύσουμε τους χώρους του νοσοκομείου, όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.