Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του κ. Γιώργου Περδίκη με τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη. Στη συνάντηση ο κ. Δημητριάδης μαζί με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου, τον κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, ενημέρωσαν τον κ. Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος για τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας.

Ο κ. Περδίκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

“Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σήμερα από τον κύριο υπουργό και τον γενικό διευθυντή που υπουργείου για την εξέλιξη της προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο να αναπτυχθεί το λιμάνι της Λάρνακας και η μαρίνα της Λάρνακας, κατά τρόπον που να προσδίδει τον ρόλο που περιμένει η πόλη της Λάρνακας, αλλά και η Πολιτεία σε αυτόν τον σημαντικό αναπτυξιακό πόρο που παραμένει ανεκμετάλλευτος για δεκαετίες, εξαιτίας και των προβλημάτων που προέκυψαν με την προηγούμενη επένδυση.

Εμείς παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον και τις διαδικασίες, αλλά και την ουσία γύρω από αυτό το σχέδιο, θέλουμε να προχωρήσει ένα αναπτυξιακό έργο για την πόλη της Λάρνακας, που να εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον στην περιοχή, αλλά και να προσδίδει πράγματι αναπτυξιακές ευκαιρίες για την πόλη της Λάρνακας και για ολόκληρη την Κύπρο.

Ευχαριστούμε τον κύριο υπουργό για την ενημέρωση. Είπαμε και για τη Λεμεσό, για το λιμάνι της Λεμεσού, ξανασυζητήσαμε τα θέματα που προκύπτουν για την λειτουργία του λιμανιού της Λεμεσού και είμαστε … με το όπλο παρά πόδας κύριε υπουργέ”.

Ο κ. Δημητριάδης, ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Περδίκη για την πρόσκλησή του, ήταν μια παρουσίαση την οποία του χρωστούσαμε εδώ και κάποιον καιρό, τον ενημερώσαμε πώς προχωρά το έργο του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας , φτάνουμε στο τέλος της ημερομηνίας για την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που είναι για τις 13 του Μάρτη. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, το οποίο βεβαίως είναι και σημαντικό διότι εκεί θα καθοριστούν και οι όροι της προσφοράς.

Να πω ότι είχα συνάντηση και με το δημοτικό συμβούλιο της Λάρνακας, τα μέλη του οποίου είχαν εκφράσει και αυτά ενδιαφέρον να υποβάλλουν κάποιες εισηγήσεις. Είχα ζητήσει από τους ανθρώπους να υποβάλλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους, βεβαίως για να μπορέσουμε να τις λάβουμε υπόψιν και επίσης είχαν ζητήσει και κάποια συνεχή ενημέρωση ακόμη και στις διαβουλεύσεις με τους υποψήφιους προσφοροδότες. Σαν πρώτη άποψη σε αυτό είμαι θετικός φτάνει να τηρούνται όλοι οι κανόνες της διαφάνειας και να είμαστε εντάξει με αυτά τα θέματα, ώστε να μην προκύψει κάποιο θέμα.

Στόχος μας είναι να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο, εγώ συμφωνώ ότι έχει καθυστερήσει, υπάρχει μια περιουσία προς όφελος των πολιτών της Λάρνακας κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερον ολόκληρου του Κράτους και ευελπιστώ ότι θα λάβουμε ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφέροντος. Νομίζω να κάνουμε λίγη υπομονή, έμειναν λίγες ημέρες, να δούμε πόσοι θα υποβάλλουν ενδιαφέρον και πόσοι θα περάσουν βεβαίως στο δεύτερο γύρο, διότι θα πρέπει να τηρούν τις προϋποθέσεις. Θα είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε, όπως όλα τα κόμματα μεταξύ των οποίων και το Κίνημα των Οικολόγων”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, ο κ. Δημητριάδης απάντησε:
“Μέχρι τέλος του χρόνου να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αυτός είναι ο γενικότερος στόχος. Βεβαίως αυτό θα εξαρτηθεί και από το πώς προχωρά η διαδικασία. Σας ευχαριστώ”.