κ. Γιώργος Περδίκης: “Επιμένουμε στο όραμα πως τα πέντε κόμματα θα συνεργαστούν για να καταθέσουν μια αξιόπιστη και νικηφόρα πρόταση ελπίδας για τον κυπριακό λαό”.

κ. Νικόλας Παπαδόπουλος: “Αναγνωρίζουμε την εμπειρογνωμοσύνη των Οικολόγων σε ζητήματα οικολογίας, περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί τους”.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στα γραφεία του Κινήματος.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι Προεδρικές Εκλογές του 2018 και τους δύο προέδρους συνόδευαν αντιπροσωπείες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Περδίκης δήλωσε:

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και σήμερα, όπως και τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχαμε αποστείλει αυτή την επιστολή στα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα, επιμένουμε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία των πέντε κομμάτων του χώρου πέραν του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ – των δύο μεγάλων κομμάτων που έχουν σχεδόν την ίδια θέση στο κυπριακό, που έχουν τις ίδιες πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία και στα προβλήματα του πολίτη – μπορεί να είναι αξιόπιστη και να καταθέσει ενώπιον της κοινωνίας και των πολιτών μια πρόταση ελπίδας για το μέλλον αυτού του τόπου στις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές.

Επιμένουμε σε αυτό το όραμα, να επιδιώκουμε τη συνεργασία και των πέντε κομμάτων. Κάναμε λοιπόν μια διεξοδική συζήτηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και της αντιπροσωπεία του και τους ευχαριστούμε που μας επισκέφθηκαν σήμερα, πάνω σε αυτό τον άξονα, πως τα πέντε κόμματα θα συνεργαστούν για να καταθέσουν μια αξιόπιστη και νικηφόρα πρόταση ελπίδας για τον κυπριακό λαό. Και βέβαια σε αυτή τη συζήτηση είμαστε δεσμευμένοι και θα τη συνεχίσουμε μέχρι την επιτυχία, που θα είναι μια επιτυχία για τον κυπριακό λαό, για τον κύπριο πολίτη, για την πατρίδα μας”.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

“Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος και την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική καθότι μας ενώνουν κοινοί προβληματισμοί, κοινές ανησυχίες, κοινές θέσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και κοινές εκτιμήσεις για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τη πρώτη μέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα ο Γιώργος Περδίκης, ενασχολούνται και αναδεικνύουν θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους πολύ περισσότερο.

Εμείς επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε την εμπειρογνωμοσύνη των Οικολόγων σε ζητήματα οικολογίας, περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί τους.

Σήμερα, εμείς ολοκληρώνουμε τις επαφές στα πλαίσια της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις διαβουλεύσεις σχετικά με τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Ως γραμματεία του κόμματος θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ο στόχος σε ό,τι μας αφορά παραμένει, επιδιώκουμε την αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία πιστεύουμε ότι έχει αποτύχει, επιδιώκουμε την αλλαγή της Κύπρου μέσω των εκλογών προς το καλύτερο, επιδιώκουμε τη στήριξη της κοινωνίας, τη βελτίωση της οικονομίας, τη διεκδίκηση στο Κυπριακό.

Και για να πετύχουμε όλους αυτούς στους στόχους θεωρούμε ότι η μόνη οδός που μας προσφέρεται είναι η συνεργασία με τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου”.