Συνάντηση είχε το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Αντωνία Θεοδοσίου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα έργα στον Ακάμα σε συνδυασμό με την παραπομπή της Κύπρου στο Δικαστήριο της Ευρώπης λόγω μη σεβασμού των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών και η ευρύτερη νοοτροπία που επικρατεί ότι η περιοχές Νατούρα στην Κύπρο είναι προς κατανάλωση.

Συζητώντας τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα, αναφέρθηκαν τα λίγα θετικά, τα αρνητικά αλλά και σωρεία ερωτημάτων που προκαλούν η εν λόγω αποφάσεις.

Ενημερώσαμε την Επίτροπο για όλες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που λάβαμε σε σχέση με την χερσόνησο του Ακάμα και αναλύσαμε το αίτημά μας για επανασχεδιασμό του οδικού δικτιού, προκειμένου ο Ακάμας να μην μετατραπεί σε ένα θεματικό πάρκο ή λούνα παρκ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η κ. Επίτροπος αναφέρθηκε στους στόχους του γραφείου της και στα θέματα που θέτει ως προτεραιότητα και συμφώνησε όπως διατηρηθεί η επικοινωνία της Επιτρόπου με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι: «Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα δημιουργεί εύλογες υποψίες για πρόθεση συγκάλυψης των πιθανών διοικητικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη χρεώνεται μια μεγάλη περιβαλλοντική  καταστροφή, την οποία δεν κατάφερε ακόμα να αποκαταστήσει. Αν δεν υπάρξει άμεσα ανάληψη ή κατανομή ευθυνών, διόρθωση κατά το δυνατόν της ζημιάς στο περιβάλλον και αλλαγή σχεδίων, θα χρεωθεί ακόμα μια πιο μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στον Ακάμα».