Τα προβλήματα των αστέγων λόγω της ανύπαρκτης Κυβερνητικής Πολιτικής για τη στέγαση, εντείνονται καθημερινά όσο κι αν υπεύθυνοι για την κατάσταση στρουθοκαμηλίζουν. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιλέγει και επιμένει να συμπαραστέκεται αλλά και να αγωνίζεται για το δικαίωμα στη στέγη.

Στην Κύπρο εν έτει 2019 τα παραδείγματα έλλειψης στεγαστικής πολιτικής διαδέχονται το ένα το άλλο, με πιο πρόσφατο αυτό που συνέβη εχθές στη Λεμεσό με την πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στέγασης ατόμων που βιώνουν την ανυπαρξία της στεγαστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Το θέμα της στέγασης και του ταμείου αλληλεγγύης, εξ’ ανάγκης λόγω της αδιαφορίας των Κυβερνώντων, αποτέλεσε μείζων θέμα συζήτησης στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε και ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σε μια προσπάθεια να καταρτιστούν νομοθεσίες που να προστατεύουν τις ευάλωτες οικονομικά οικογένειες προκειμένου να μην καταλήγουν στο δρόμο.

Ο κ. Περδίκης έθεσε επίσης θέμα ύπαρξης δυνατότητας χρηματοδότησης προγραμμάτων στέγασης μέσα από τη λειτουργία του εθνικού ταμείου υδρογονανθράκων / επενδύσεων.

Διεκδικούμε να αρχίσει εκ νέου και άμεσα τα προγράμματα της στεγαστικής πολιτικής του κράτους που είχε εγκαταλειφθεί από τους Κυβερνώντες. Από το 2013 έχει κυριαρχήσει το δόγμα “όχι σε κράτος εργολάβο”. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική ευνοεί τους “εθνικούς εργολάβους”, δηλαδή τα ιδιωτικά συμφέροντα κερδοσκοπίας στον συγκεκριμένο κλάδο

Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν προγράμματα που να αφορούν τις επιδοτήσεις ενοικίου αλλά και για την επαναφορά προγραμμάτων για πρόσφυγες που καταργήθηκαν. Τέλος χρειάζεται ειδική στεγαστική πολιτική κινήτρων για την ύπαιθρο, τις ακριτικές και υποβαθμισμένες περιοχές κ.ο.κ.

Στην πορεία αυτού του αγώνα και μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συμπαραστέκεται στους πολίτες που διεκδικούν προσιτή στέγη.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία, θα παρευρεθούν αύριο Σάββατο στις 7:15 μ.μ. στην εκδήλωση της Κίνησης για Δικαίωμα Στέγης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (16 – 17 Φεβρουαρίου) έξω από Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.