Στην περιοχή Πέγειας της Πάφου σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα κτίζονται πολυτελείς επαύλεις με άδειες οικοδομής που εξέδωσε ο Δήμος Πέγειας. 

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λίντα Λέμπλα είναι η μόνη που έφερε ένσταση για την εν λόγω ανάπτυξη εφόσον ο συγκεκριμένος χώρος αρχικά προοριζόταν για να γίνει Club House και όχι χώρος για επαύλεις.

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου τον Σεπτέμβριο του 2016 προς τον Υπουργό Εξωτερικών αναφέρεται πως το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης κυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη. Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει σχετικά με την κύρωση του εν λόγω πρωτοκόλλου στην Κύπρο. Ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε στην απάντηση του ότι το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης είναι δεσμευτικό για την Κύπρο, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει και κυρώσει το εν λόγω Πρωτόκολλο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης η εν λόγω ανάπτυξη παραβιάζει την ζώνη ασφαλείας της παραλίας. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να μην παραβιάζουν το πρωτόκολλο καθώς δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει πρόταση νόμου η οποία βρίσκεται ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών. Η ευθύνη όλων – κι όχι μόνο της Κυβέρνησης – είναι μεγάλη.