Προκαλεί ανησυχία, προβληματισμό και δικαιολογημένες υποψίες η στάση της Κυβέρνησης σε σχέση με τον Συνεργατισμό, καθώς μέρα με τη μέρα ενημερωνόμαστε και για κάτι καινούργιο στα βήματα του ξεπουλήματος που γίνονται, μέσω διαρροών στο τύπο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή διαχείρισης των θεμάτων του Συνεργατισμού σε κανέναν. Εδώ και πολύ καιρό ζητούμε ενημέρωση για τις εξελίξεις και προβλέποντας τα γεγονότα είχαμε ζητήσει να μην πληρώσουν τη «νύφη» οι εργαζόμενοι, οι δανειολήπτες και οι φορολογούμενοι.

Πλέον οι υπάλληλοι, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό. Μερίδα των εργαζομένων θα μεταφερθεί τελικά στην Ελληνική Τράπεζα; Περί των 800 υπαλλήλων θα εισχωρήσουν ή όχι στην ισπανική εταιρεία Altamira Asset Management και, άλλοι τόσοι θα μείνουν στον δρόμο πληρώνοντας την απραξία αυτού του κράτους; Θα υπάρξει ενοποίηση των εργασιών όπως έγινε με την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή; Θα έχουμε ένα φαινόμενο «Λαϊκή Τράπεζα 2»; Τι άλλο περιλαμβάνει το περιβόητο (και μυστικό) deal;

Τα βήματα για την σημερινή κατάσταση πραγμάτων που μας οδήγησε η λογική της Κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν είναι πολλά. Καλούμε για άλλη μια φορά, έστω και τώρα, να ανοίξει τα χαρτιά της και να ενημερώσει για τα όσα τεκταίνονται στον Συνεργατισμό. Ταυτόχρονα όμως οφείλει να διερευνήσει ποιοι φέρουν ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση στον Συνεργατισμό. Είναι μια θέση την οποία είχαμε καταθέσει ξανά στη Βουλή και η οποία δεν έγινε και τόσο αρεστή. Πλέον όμως απαιτείται.