Είναι με αισθήματα ικανοποίησης που έχουμε πληροφορηθεί τις εξελίξεις γύρω από το διπλό φονικό που συντάραξε το Παγκύπριο. Πέραν των κοινωνικών ζητημάτων που έχουν ανοίξει γύρω από τον τρόπο που στη σύγχρονη εποχή της πληροφορικής διαστρεβλώνεται το κοινωνικό ενδιαφέρον και εκτροχιάζεται σε απάνθρωπες εκφράσεις, αυτό που μένει είναι μια αίσθηση ανασφάλειας που προβληματίζει το κοινό.

Οι κατά συρροήν βίαιοι θάνατοι, ως αποτέλεσμα ποικίλων εγκληματικών πράξεων, παρά το, γεγονός ότι εν τέλει έχουν οδηγηθεί στην εξιχνίαση και προφανώς στην τιμωρία, δικαιολογούν τις ανησυχίες των πολίτων. 

Με λύπη παρατηρούμε την αύξηση συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας στην Κύπρο, που δυστυχώς αντιμετωπίζεται πολύ ελαφριά από την κοινωνία μας αφού όλοι θέλουν να κάνουν τον ανακριτή και να ανακαλύψουν το δράστη. 

Η Αστυνομία χειρίζεται τα θέματα με επαγγελματισμό αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Πολιτεία δρουν σοβαρά στον τομέα της πρόληψης και της αστυνόμευσης για να προλαμβάνονται τα γεγονότα και οι εξελίξεις; 

Ο θεσμός του παρατηρητή της γειτονιάς λειτουργεί ικανοποιητικά ή πρέπει να τύχει αναβάθμισης; Μήπως χρειαζόμαστε κοινωνικά μέτρα αποτροπής της ανάπτυξης της εγκληματικότητας; 

Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι.