Άλλη μια μέρα που τα χωράφια των αγροτών στην Δένεια μένουν χέρσα , καθώς οι απειλές από τον τουρκικό κατοχικό στρατό τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Η προκλητική αυτή στάση και οι απαράδεκτες ενέργειες από μέρους των κατοχικών στρατευμάτων, είναι πρόδηλο ότι έχουν στόχο και σκοπό. Χρησιμοποιούν την απειλή αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προκειμένου να πιέσουν την ελληνοκυπριακή ηγεσία να προβεί σε νέες υποχωρήσεις.

Τα Ηνωμένα Έθνη επέτρεψαν από το 2014 στους Ελληνοκύπριους να καλλιεργούν τα χωράφια από τα οποία εκδιώχνονται τις τελευταίες μέρες, με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να παραμένει ως απλός θεατής απέναντι στα γεγονότα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθεί τις εξελίξεις και καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες τις προκλήσεις του Αττίλα.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα σχετικά διαβήματα με τα Ηνωμένη Έθνη, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει περισσότερο από κάθε φορά να καταγγείλει τα γεγονότα σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.