Δήλωση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια διαλείμματος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

Στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα, αρχίσαμε τη συζήτηση στις δύο προτάσεις νόμου που αφορούν το μεταβατικό στάδιο του Συνεργατισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, στο περιθώριο δηλώσεων που έκανε κατά τη διάρκεια διαλείμματος της Επιτροπής.

«Υπάρχουν», είπε ο κ. Περδίκης, «στην πρόταση του ΔΗΣΥ που έγινε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση διαπιστώνουμε πως για κάποιο χρονικό διάστημα θα προκύψει σοβαρός περιορισμός των δικαιωμάτων των δανειοληπτών».

«Εμμένομε στη θέση ότι το μαστίγιο, δηλαδή τα νέα σκληρά μέτρα, θα πρέπει να αφορούν μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», είπε ο κ. Περδίκης και εξήγησε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέτει τροπολογία η οποία θα καθορίζει ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να συνεχίζει να εφαρμόζεται η προηγουμένη νομοθεσία για όσους δικαιολογημένα δεν μπορούν να πληρώνουν τη δόση τους. Λύση για τους δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που δεν ανήκουν στη κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών, είναι ο Φορέας Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι ο φορέας που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι μεγάλη παραπλάνηση. «Δεν έχει και σχέση με τη συναίνεση που είχε επέλθει», εξήγησε ο κ. Περδίκης για να καταλήξει πως «άλλα συμφωνήσαμε, άλλα έταξε η κυβέρνηση και άλλα έπραξε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι πρέπει να παραιτηθούν».