Ενώ ολάκερη η Κύπρος είναι ανάστατη  για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να καλέσει στο Προεδρικό τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού για ενημέρωση.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο ένας μόνο πολιτικός αρχηγός να τυγχάνει προνομιακής ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο λες και αυτά αφορούν μόνο ένα κόμμα και όχι ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από την Κυβέρνηση να τύχουν όλα τα πολιτικά κόμματα της αναγκαίας ενημέρωσης περί του προκειμένου θέματος. Ακόμη ο κ. Κυπριανού οφείλει να αποκαλύψει άμεσα τις πληροφορίες που κατέχει αφού πρόκειται για θέμα που εμπίπτει στη σφαίρα του δημοσίου συμφέροντος.

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον γγ του ΑΚΕΛ δεν πρέπει να λειτουργήσει ως φίμωτρο.  Για όσα συγκλονιστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες μέρες, πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει για ακόμη μια φορά πως επιβάλλεται η άμεση και πλήρης διερεύνηση και ο έλεγχος των δραστηριοτήτων αυτών των εταιρειών από την Αστυνομία.