Τα τουρκικής κατασκευής Τ129 πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία στην παρέλαση που έγινε στην κατεχόμενη Λευκωσία για την μέρα της νίκης του τούρκικου στρατού, όπως την ονομάζουν, έναντι του ελληνικού στις 30 Αυγούστου 1922. 

Πέραν των πιο πάνω ελικοπτέρων είδαμε και επανασχεδιασμένα ελικόπτερα της εταιρείας Agusta, εξοπλισμένα με οπλικά αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα, δηλαδή πλέον είναι αποτελεσματικά επιθετικά ελικόπτερα.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, την ώρα που οι Τούρκοι αναβαθμίζονται σε τέτοιο βαθμό τον επιθετικό τους εξοπλισμό στην Κύπρο καλείται να απαντήσει στην κοινή γνώμη τι γίνεται με το ταμείο αμυντικής θωράκισης για το οποίο εισφέρουν από το υστέρημα τους μέσω της εισφοράς για την άμυνα.

Αλήθεια, πότε θα διοριστεί η ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο αυτό για να ερευνήσει τι έγιναν τα δισεκατομμύρια που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στο ταμείο αμυντικής θωράκισης; 

Οι πολίτες πληρώνουν, βάσει νόμου, τις εισφορές τους και το κράτος με τη σειρά τις εισπράττει. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα, ποιος τα διαχειρίζεται και γιατί δεν σημειώνεται αναβάθμιση στην άμυνα του τόπου, είναι τα ερωτήματα που αιωρούνται και για τα οποία αναζητούνται απαντήσεις. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, παράλληλα με τη διερεύνηση των σκανδάλων με τα εξοπλιστικά προγράμματα του παρελθόντος.

Όσα χρήματα ξοδεύτηκαν αντί να καταλήξουν να υπηρετούν τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς, κατέληξαν σε άλλες επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων, θα πρέπει να επιστραφούν.