Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την πολιτική δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών μέσω της απάντησης του σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση από τον Πρόεδρο του Κινήματος και βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη, ότι θα εκδώσει εγκύκλιο προς όλες τις Τοπικές Αρχές ώστε να προχωρήσουν σε ποινική δίωξη όσων επιχειρήσεων και οργανώσεων συνεχίζουν να παρανομούν με την τοποθέτηση σε στύλους της ΑΗΚ ή του οδικού φωτισμού ή των οδικών σημάνσεων διάφορων διαφημιστικών αφισών και άλλων κατασκευασμάτων που ρυπαίνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν αισθητικά τις πόλεις και τα χωριά μας (επισυνάπτεται η ερώτηση/απάντηση).

Το Κίνημα έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει από την Ένωση Δήμων να έρθει σε επικοινωνία με τις κομματικές νεολαίες και να τους υποδείξει ότι παρανομούν και ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής. Φαίνεται ότι η Ένωση Δήμων έμεινε μόνο στις συμβουλές και τις συστάσεις.

Το επόμενο βήμα – αν Τοπικές Αρχές και Υπουργείο Εσωτερικών – δεν προβούν στις κατάλληλες ενέργειες είναι να προχωρήσουμε σε νομικά διαβήματα εναντίον τους. Γιατί η συγκάλυψη και η ανοχή στην παρανομία είναι και η ίδια μια παράνομη πράξη.

Ap-23.06.011.03.705.docx