Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας καταγγέλλει την αυθαίρετη ανέγερση ακόμα μιας μονάδας βαριάς βιομηχανίας στη Β´ βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Πρόκειται για μια βιομηχανία παραγωγής καυσίμων. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά και οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραβιάζουν τις πρόνοιες του τοπικού σχεδίου Λάρνακας του 2013, οι οποίες απαγορεύουν ρητώς και απεριφράστως κάθε τύπου ανάπτυξη εγκαταστάσεων στο συγκεκριμένο χώρο, που δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία των ήδη υφιστάμενων βιομηχανιών, βιοτεχνιών και αποθηκών.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία άρχισε έργα ανέγερσης του εργοστασίου χωρίς να εξασφαλίσει καμιά πολεοδομική και οικοδομική άδεια. Επίσης μόλις χθες το Τμήμα Περιβάλλοντος δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την περιβαλλοντική μελέτη με αρκετά μεγάλη χρονική καθυστέρηση, στερώντας το δικαίωμα στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών που επηρεάζονται από αυτές τις εξελίξεις.

Καταδικάζουμε την πρόθεση της Κυβέρνησης και την ανεκτική νοοτροπία της αρχής της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιτρέπει  τη σταδιακή, παράτυπη και παράνομη μετατροπή της βιομηχανικής περιοχής από «ελαφριάς ρύπανσης και οχληρίας» σε βαριάς βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει οικιστική ζώνη.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας ζητά δημόσια από τα αρμόδια τμήματα του κράτους, Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας όσο και από τον Δήμο Αραδίππου, να προβούν άμεσα σε ενέργειες για να τερματιστούν οι παρανομίες  στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ως Οικολόγοι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να είμαστε δίπλα και μαζί με τους απλούς πολίτες της περιοχής και θα δώσουμε τον αγώνα για το αναφαίρετο δικαίωμα τους για δημόσια υγεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντισ