«Πώς θα βοηθηθούν οι χαμηλά αμειβόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους, που δεν έχουν εισόδημα και δεν μπορούν να πληρώνουν το δάνειο για την πρώτη τους κατοικία και καλούμε το κράτος από την μια να στηρίξει, ενώ από την άλλη διαμαρτυρόμαστε ότι θα έχουμε οικονομικό κόστος. Τι θέλουν τελικά;», ήταν η προκλητική χθεσινή τοποθέτηση του Πολιτικού Αρχηγού του Κυβερνώντος Κόμματος.

Αντί να πουν mea culpa που το λεγόμενο deal του Συνεργατισμού, το οποίο έγινε με πολύ μεθοδική πληροφόρηση και φαίνεται να αφήνει στον δρόμο περί των 800 υπαλλήλων, με μοναδικό ενδιαφερόμενο μια και μόνο τράπεζα και όχι μνηστήρες όπως καυχούνταν οι κυβερνώντες, τελικά φαίνεται ότι εκείνοι που θα πληρώσουν είναι οι φορολογούμενοι πολίτες και οι δανειολήπτες.

Προειδοποιήσεις υπήρξαν, ανησυχία προκλήθηκε, τα δεδομένα οδηγούσαν προς τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων και αντί η ερώτηση να ήταν τότε «τι κάνουμε και πως σώζουμε τον Συνεργατισμό;», Κυβέρνηση και Κυβερνών Κόμμα – περίπου – θα επιρρίψουν και ευθύνες σε όσους προβλέψαμε αυτά για τα οποία ο Γενικός Ελεγκτής είχε εντοπίσει από τον Οκτώβριο του 2017 και για τα οποία ενδιαφέρθηκαν μόνον ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και η Βουλευτής κα. Άννα Θεολόγου.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να δεχθεί ούτε τις απολύσεις των εργαζομένων, ούτε τη «νύφη» να την πληρώσει ο φορολογούμενος, ούτε τις κρυφές και μυστικές φόρμουλες των εγγυήσεων για τον Συνεργατισμό. Καλούμε την Κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της και να σταματήσει αυτή την τραπεζικο-λαγνεία που την διακατέχει, την διακρίνει και την κινεί.