Το θέμα των φυτοφαρμάκων που καταλήγουν στο πιάτο μας και ως εκ τούτου στον οργανισμό μας, ανοίγει ο Παγκύπριος Οικολογικός – Αγροτικός Σύνδεσμος «Οικοαγροτικός», αύριο, Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 10.30π.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, στην αίθουσα «Μάριος Τόκας».

Κατά την αυριανή εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έρευνα του ΤΕΠΑΚ και του καθηγητή Κωνσταντίνου Μακρή που αναδεικνύει το ανησυχητικό εύρημα ότι τα παιδιά στην Κύπρο έχουν στον οργανισμό ψηλό ποσοστό από ουσίες φυτοφαρμάκων.

Η εκδήλωση αυτή θα πλαισιωθεί από τοποθετήσεις επιστημόνων αλλά και αρμοδίων επί του θέματος, οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στον διάλογο σε σχέση με το σοβαρό αυτό θέμα.

Ενδεικτικά, στον αυριανό δημόσιο διάλογο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Μακρής, Εκπρόσωπος από το Τμήμα Γεωργίας, ο Εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουρκικού Τύπου κ. Σάββας Πέτρου, ο κ. Κλεάνθης Ερωτοκρίτου ως πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καταναλωτών και μελετητής του υπό συζήτηση θέματος, ο νομικός κ. Ντίνος Πασπαλλίδης, ο Σύνδεσμος Μελισσοκόμων, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ο Σύνδεσμος Γεωπόνων και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γεύμα με κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα.

34748254 926185890895564 6012636678877872128 n