Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο Τύπο την συναίνεση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, για κατάχωση μέρους του αρχαίου υδραγωγείου στη Γεροσκήπου για να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα στον χώρο. Ο λόγος για το τεμάχιο 223, ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής στην παραλιακή θέση «Παχύαμμος» του Δήμου Γεροσκήπου, όπου η ιδιοκτήτρια επιθυμεί να ανεγείρει ξενοδοχείο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση της μονάδας στο σημείο, εντοπίστηκαν συγκρότημα Ιερού της Ελληνιστικής εποχής, με δεξαμενές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Κομμάτια της ιστορίας μας τεράστιας σημασίας και ανεκτίμητης αξίας.

Μετά την άρνηση των κομμάτων και της Κυβέρνησης να ανακτήσει το δημόσιο τον χώρο αυτό, με ανταλλαγή ή με συμπερίληψη του τεμαχίου στο νομοσχέδιο για τη μισθοδοσία των ιερέων (όπως ήταν η εισήγησή μας), επιβάλλεται να εξηγήσει η Κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί τα καταστροφικά αναπτυξιακά σχέδια του Αρχιεπίσκοπου και να σώσει και αναδείξει τον πολύ σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο.