Ανανεώνεται η περίοδος στήριξης του κράτους προς τις επιχειρήσεις και τους εργοδοτούμενους, που άρχισε εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Το επόμενο χρονικό διάστημα σκιαγραφείται δύσκολο καθώς οι προβλέψεις για την οικονομία δεν είναι καλές και όλοι να αναμένουν πιο δύσκολες μέρες από το φθινόπωρο και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα μετέπειτα, αν αποτύχουμε να περιορίσουμε αποτελεσματικά τον Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης που η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο νησί μας – αλλά και σε όλο τον κόσμο – η οικονομία του νησιού μας δεν έμεινε ανεπηρέαστη με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να χάσουν την εργασία τους ή να δουν τα εισοδήματα του νοικοκυριού τους να μειώνονται δραματικά.

Γι’ αυτό πρέπει να καταρτιστεί πρόγραμμα, που όχι μόνο να στηρίζει την κυπριακή οικονομία, αλλά και να την βοηθήσει να επανεκκινήσει τις μηχανές της για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, καθώς η κρατική βοήθεια δεν μπορεί  – δυστυχώς – να χορηγείται επ’ αόριστον.

Υπενθυμίζουμε την Κυβέρνηση, πως η επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας με το πιο χαρακτηριστικό να είναι τα προβλήματα των αποβλήτων.

Σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε και να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση στη διαμόρφωση τέτοιων σχεδίων που θα έχουν όφελος και το περιβάλλον αλλά και δουλειές κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.