Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τα οικιακά απόβλητα οδηγεί τις κοινοτικές αρχές σε αμφίβολες πρακτικές που επηρεάζουν το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην κοινότητα Μοσφιλωτής όπου λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη κατόπιν καταγγελίας για λειτουργία παράνομου “πράσινου σημείου” . Μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχει και ένας λάκκος όπου ρίχνονται ψόφια ζώα και θάβονται ή καίγονται σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που δεχτήκαμε.

Σε επικοινωνία που είχε ο λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τον κοινοτάρχη, επιβεβαιώθηκε το γεγονός της ύπαρξης χώρου απόρριψης νεκρών ζώων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνει δημόσια έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα σε λήψη μέτρων εφαρμογής των περιφερειακών πράσινων σημείων αλλά και να ενημερώσουν τις κοινότητες τι πράττει στην περίπτωση των νεκρών ζώων.

Θεωρούμε απαράδεκτο να απορρίπτονται σε ένα λάκκο νεκρά ζώα σε χώρο που λειτουργεί τάχα ως χώρος πρασίνου, καθώς είναι γνωστό ότι τα ψόφια ζώα τα διαχειρίζεται αρμόδια εταιρεία μέσω αποτέφρωσης.

To Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά όπως κλείσει αμέσως ο λάκκος με τα ψόφια ζώα και να φροντίσει η κοινότητα με τη βοήθεια των αρχών να διαχειριστεί ορθολογιστικά τα νεκρά ζώα.

6

6

6

6

6

6