Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει ως θετική εξέλιξη την απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) για έγκριση του «μνημονίου συνεργασίας».Το αποτέλεσμα – με 9 ψήφους υπέρ, 4 εναντίον και δύο αποχές – όμως δημιουργεί ανησυχίες. Προφανώς η απόφαση του ΠΑΣΙΝ δεν συνεπάγεται με τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί το καλύτερο για ένα πραγματικό ΓεΣΥ.  

Βέβαια είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση του κάθε ιδιωτικού νοσηλευτηρίου. 

Εμείς πάντως θεωρούμε πολύ σημαντικό το θετικό αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας τόσο για τον ΠΑΣΙΝ όσο και για τα μέλη του αλλά και για τους Κύπριους πολίτες που επιλέγουν τις υπηρεσίες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Ένα επιτυχημένο Γενικό Σχέδιο Υγείας στηρίζεται πάνω στη συνύπαρξη και τον υγιή ανταγωνισμό πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ανησυχητική παραμένει όμως η κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια. Τα κενά, οι παραλείψεις,οι καθυστερήσεις κλπ.ταλανίζουν ακόμα τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο ΟΚΥπΥ έχει τεράστιες ευθύνες.