Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας), ενώνει τη φωνή του με τους κατοίκους της Έγκωμης που εξέφρασαν ψες τη διαμαρτυρία τους κατά τη διάρκεια πανδημοτικής συγκέντρωσης που οργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης.

Φαίνεται ότι η περιοχή του Δήμου Έγκωμης, με τα μεγάλα τεμάχια λόγω της πρώην βιομηχανικής ζώνης που μετατράπηκε σε ζώνη ειδικών αναπτύξεων και της εμπορικής ζώνης της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών.

Ο Δήμος Έγκωμης, κατακλύζεται από αιτήσεις για ανέγερση πολυώροφων κτηρίων για ξενοδοχεία, φοιτητικές εστίες και πολυκατοικίες. Οι επενδυτές αξιοποιούν τα παράθυρα στη νομοθεσία και τα σκανδαλώδη πολεοδομικά κίνητρα που παραχώρησε η Κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι δίκαια διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό, στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής τους. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έγιναν πριν λίγα χρόνια αγώνες από τους κάτοικους για να περιοριστεί η οχληρία από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, διότι θεωρούν ότι η περιοχή της είναι χαμηλής οχληρίας με κυρίαρχη χρήση την οικιακή.

Ο Δήμος Έγκωμης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την «κατά παρέκκλιση» παραχώρηση της άδειας για την ανέγερση των τριών πολυώροφων κτηρίων στην περιοχή του ξενοδοχείου «Hilton Park».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας), στηρίζει το αίτημα των κατοίκων της Έγκωμης και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει τις χαλαρώσεις που απαιτούνται για την ανέγερση των πολυώροφων κτηρίων.

Παράλληλα για ακόμη μια φορά ζητούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική για τα ψηλά κτήρια. Να σταματήσει την πολιτική της ανεξέλεγκτης παροχής ορόφων και τετραγωνικών μέτρων σε επενδυτές. Να προχωρήσει σε ένα γενικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων.