Δηλώσεις  κ. Γιώργου Περδίκη, πρόεδρος του Κινήματος

Έχουμε επτάμισι δισεκατομμύρια, τα οποία η εκάστοτε Κυβέρνηση, και όχι μόνο η σημερινή, έχει υφαρπάξει από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα έχει χρησιμοποιήσει για τις δικές τις ανάγκες.

Αγνοούνται επτάμισι δισεκατομμύρια, τα οποία έπρεπε να επιστραφούν, όπως όφειλε η Κυβέρνηση και είχε συμφωνηθεί μάλιστα από το 2009 να καταβάλλονται 200 εκατομμύρια τον χρόνο στα ταμεία των εργαζομένων. Καταβλήθηκαν δύο δόσεις και μετά σταμάτησε η Κυβέρνηση να πληρώνει, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Αντί να δοθούν αυτά τα λεφτά στους εργαζόμενους, για να μπορούν να αναπτύσσονται προγράμματα, σαν αυτά που ακούσαμε σήμερα, όπως επιδόματα χηρείας για τους άντρες, επίδομα πατρότητας, επέκταση της άδειας μητρότητας​, η Κυβέρνηση τα κατακρατεί.

Αυτή η ιστορία, η οποία βγήκε σήμερα έτσι όπως τον λαγό μέσα από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού, περί ένταξης της διαχείρισης του Ταμείου του ΑΧποθεματικού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Επενδύσεων, είναι πρωτοφανής και για πρώτη φορά ακούγεται και είναι εκτός του πνεύματος του νομοσχεδίου.

Για μήνες συζητάμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περί επενδύσεων και αφορά μόνο τους υδρογονάνθρακες. Μάλιστα η Κυβέρνηση αρνείται να μπουν στο ταμείο αυτό άλλες μορφές επενδύσεων, πέραν των υδρογονανθράκων. Και τώρα έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών και μας μεταφέρει μέσω της Υπουργού Εργασίας ότι θα μπουν και τα αποθεματικά του Ταμείου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δημιουργείται πραγματικά μια σύγχυση γύρω από αυτό το ζήτημα. Αντί να απαντήσουν ευθαρσώς τι έχουν κάνει τα επτάμισι δις οι εκάστοτε Κυβερνώντες και πότε θα επιστραφούν στους εργαζόμενους αυτά τα χρήματα.