Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήμασταν οι μόνοι που από την επομένη των καταστροφικών πυρκαγιών στη Σολιά, ζητάγαμε εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Αποδεικνύεται ότι το περσινό πάθημα της καταστροφικής φωτιάς στη Σολιά, δεν έγινε μάθημα και ότι η Κυβέρνηση έχει στο μυαλό της τις προεκλογικές παροχές γυρίζοντας την πλάτη στα σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό της απειλής από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζουμε ότι σε απάντηση προς τον κ. Γιώργο Περδίκη, ο κ. Κούγιαλης αποκάλυψε ότι οι εισηγήσεις αλλά και το πόρισμα των καταστροφικών πυρκαγιών ακόμη εξετάζονται από τη διυπουργική επιτροπή, με σκοπό την προετοιμασία πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ολιγωρία της Κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί και η απάντηση του κ. Κούγιαλη, ότι η αγορά των 23 πυροσβεστικών οχημάτων πηγαίνει για του χρόνου με ορίζοντα τριετίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε και χθες, ο βουλευτής του Κινήματος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, υπάρχει διάσταση μεταξύ της απάντησης που έχει λάβει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου αναφέρονται μια σειρά από μέτρα αποζημίωσης που έχουν ληφθεί, ενώ οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων στη χθεσινή κοινοβουλευτική επιτροπή διέψευσαν την απάντηση του Υπουργού.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα το σχέδιο πρόληψης από τις πυρκαγιές. Σε περίπτωση – που δεν το ευχόμαστε – νέων καταστροφικών πυρκαγιών, οι υπεύθυνοι θα έχουν ονοματεπώνυμο.