Το τουρκικό πλάνο στα κατεχόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως περιγράφουν δημοσιεύματα στα κατεχόμενα έχουν ήδη σκεφτεί το plan b, όπως ανέφερε και ο λεγόμενος “υπουργός εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σε δηλώσεις του.

Τόνισε ότι: “δεν είναι δυνατόν ο τ/κ «λαός» να καταδικασθεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς τέλος και σε ένα αβέβαιο μέλλον, υποστηρίζοντας πως, είτε φτάσουμε σε λύση στο τέλος του 2016 είτε όχι, ο «λαός» θα πρέπει να είναι έτοιμος και για τα δύο σενάρια”. Μίλησε παράλληλα για “εμπάργκο” εναντίον των Τ/κ, λέγοντας “ότι η συνέχιση μιας λύσης που θα μπορέσει να βρεθεί μέχρι το τέλος του 2016 έχει σχέση και με την ανάπτυξη της τ/κ πλευράς και γι` αυτό – συνέχισε – είναι σημαντικό να γίνουν βήματα για την άρση άμεσα και απτά των εμποδίων που υπάρχουν για την ένταξη των Τ/κ στη διεθνή κοινότητα”.

Το κατοχικό καθεστώς απειλεί ξεκάθαρα ότι θα κινήσει τις διαδικασίες υπό τις ευλογίες της Τουρκίας για την αυτονόμηση του, αλλά και για την πλήρη εξάρτηση του από την Άγκυρα. Πρόκειται για απειλές χωρίς αντίκρισμα που έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, να εξαναγκάσουν τον Πρόεδρο Αναστασίαδη να υποχωρήσει.

Οι προκλητικές κινήσεις κατεχομένων και Τουρκίας όσο συνεχίζονται δημιουργούν ένα ανησυχητικό κλίμα.

Υπό ποιο καθεστώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες; Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πως θα ταξιδέψει στο εξωτερικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συζητήσει το εδαφικό;

Η αδιάλλακτη στάση των Τ/κ στο εδαφικό δεν αφήνε