Το γήπεδο αξίας 31 εκατ. που κατακύρωσαν οι αρμόδιοι με προσχέδια σχεδίων, χωρίς γεωλογική μελέτη η οποία επειδή δεν έγινε δεν εντοπίστηκαν τα μπάζα πάνω στα οποία τοποθετούν το γήπεδο τα προσχέδια, έχουν ως αποτέλεσμα το νύφη να πληρώσει το δημόσιο!

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήμασταν οι μόνοι που δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ για την κατασκευή αυτού του γηπέδου διότι, αντίθετα με τους αρμόδιους, λάβαμε σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου που οι αρμόδιοι αγνόησαν.

Επίσης θεωρούμε εγκληματικό να σχεδιάζεται γήπεδο με καλυμμένες κερκίδες και να μην υπάρχει σχεδιασμός για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Αντί οι αρμόδιοι να αδράξουν την ευκαιρία για δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στην κατοικημένη περιοχή της Λεμεσού (όπου και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος) αποφάσισαν να κόψουν χιλιάδες δέντρα στο βιότοπο της λίμνης Ακρωτηρίου. Η κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο γήπεδο θα αποτελούσε ακόμα μια πηγή εσόδων για απόσβεση της δαπάνης κατασκευής του γηπέδου.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καυτηριάζει την κρατική αδιαφορία και στενοκεφαλιά. Στεκόμαστε ιδιαίτερα εναντίον στο ενδεχόμενο να πληρώσει τη νύφη το δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι, επειδή κάποιοι αρμόδιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και προχώρησαν σε λάθος σχεδιασμούς. Αντίθετα απαιτούμε όπως αποδοθούν ευθύνες και μάλιστα να είναι τέτοιες που να αποτρέπουν ξανά τέτοιες αλχημείες σε παρόμοιες περιπτώσεις.