Οι ψηλές προσφορές που επί της ουσίας ακυρώνουν την ανέγερση νέου μεγάρου της Βουλής καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από η χαμηλότερη εκ των δύο – μόνο – προσφορών που υποβλήθηκαν είναι κατά 30 εκατ. ευρώ πιο ψηλή από την εκτιμημένη αξία του έργου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την ξεκάθαρη διαφωνία μας σε οποιαδήποτε υπερβολική δαπάνη για  ανέγερση Μεγάρου για την Βουλή των Αντιπρόσωπων.

Θεωρούμε εντελώς αχρείαστη τη διαδικασία προσπάθειας μείωσης του κόστους του έργου με σκοπό την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ως επίσης και την απασχόληση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για να διερευνήσει πως και γιατί προέκυψε η τεράστια απόκλιση μεταξύ προσφορών και εκτιμώμενου κόστους ανέγερσης του νέου μεγάρου της Βουλής.  

Το κράτος οφείλει να επικεντρωθεί στην επίλυση σειράς κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν καθημερινά και που είναι πολύ πιο επιτακτική ως ανάγκη η αντιμετώπισή τους, παρά η διασφάλιση όποιας “άνεσης” και πολυτέλειας για τους βουλευτές!

Όλα αυτά τα εκατομμύρια που θα ξοδεύονταν για το νέο κτήριο της Βουλής, είναι η εισήγηση μας να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και για  οικολογικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συνέχιση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για ανέγερση του Μεγάρου της Βουλής στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί προσβολή στο λαό και τον πολιτισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κτίριο θα κτιστεί πάνω στα αρχαία.

Καλούμε τους αρμόδιους να ακυρώσουν διαπαντώς τον διαγωνισμό και να αξιοποιούσουν τα εκατομμύρια που εξοικονομούνται για τον απλό λαό, την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.