Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου η δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε «ανάπτυξη» του Εναερίου. Η παρουσίαση της τεχνικοοικονομικής μελέτης έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα από δημότες της Λεμεσού.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού ενώνει τη φωνή του με τις τεκμηριωμένες και έντονες αντιδράσεις των πολιτών και οργανωμένων συνόλων αναφορικά με την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό πολυώροφα κτίρια. Ένας σχεδιασμός  που αντιτίθεται στην υποχρέωση των τοπικών αρχών να σχεδιάζουν έργα με γνώμονα την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Παράλληλα είναι προφανές από το προτεινόμενο έργο ότι και οι εκατοντάδες νέοι χώροι στάθμευσης που προτείνονται έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που μόλις ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε.

Για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις ανάγκες και το δημόσιο αίσθημα των δημοτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται να εξακολουθεί να πορεύεται στο δρόμο και στη λογική της χαοτικής φρενίτιδας των ουρανοξυστών τους οποίους αδειοδοτεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού χαιρετίζουμε τις δυναμικές αντιδράσεις και τις εποικοδομητικές προτάσεις των πολιτών και τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ενεργά  τις θέσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της Λεμεσού.