Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει για ακόμα μια φορά την πλήρη απογοήτευση του γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε  στην αναπομπή του νόμου που κατέθεσαν το ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ μαζί με τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ και ψήφισε η Βουλή και ο οποίος αφορά την ενίσχυση του εργαλείου των αναδιαρθρώσεων έναντι των μαζικών εκποιήσεων περιουσιών.

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος αποφάσισε ότι θα πάρει απόφαση εναντίον της αναπομπής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος στην επιστολή της αναπομπής παραδέχεται ότι αποτελεί προτεραιότητα πριν το στάδιο της εκποιήσεως να προηγηθεί η προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη  αναδιάρθρωση και παρουσιάζει μέσα σε μια ολόκληρη παράγραφο τα θετικά στοιχεία των αναδιαρθρώσεων έναντι των εκποιήσεων. Εξηγεί γιατί οι τράπεζες πρέπει να επιδιώκουν δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, παρ’ όλα αυτά όμως εμμένει στην αναπομπή του νόμου!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε με τη σειρά μας στη θέση ότι οι τράπεζες οφείλουν να επιλέγουν το δρόμο των δικαίων και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων αντί των εκποιήσεων και με την αυτή νομοθεσία δεν έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της τράπεζας – όπως το παρουσιάζει ο κ. Γεωργιάδης – να προχωρήσει σε εκποίησή ενυπόθηκης περιουσίας.

Αυτό θα είναι και το αίτημα μας στη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από πολίτες, υπό τον τίτλο «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».