Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρεί άδικες και επικίνδυνες τις τοποθετήσεις των παραγόντων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Προσφιλής τακτική όλων των παραγόντων είναι να επανέρχονται μετά από κάποιο τραγικό ατύχημα και να κάνουν κριτική. Στρέφουν τα πυρά τους στους Οικολόγους και τις Περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Εδώ και χρόνια ο Ακάμας κυριολεκτικά καταστρέφεται από τις γουρούνες. Η επικινδυνότητα ειδικά στον συγκεκριμένο δρόμο από τα Λουτρά μέχρι την Φοντάνα Αμορόζα είναι σε όλους γνωστή.

Παλαιότερα υπήρχε μπάρα και είχαν πρόσβαση μόνο οι κτηνοτρόφοι, το Τμήμα Δασών και οι επισκέπτες που περπατούσαν ανενόχλητοι. Εδώ και χρόνια έγινε ξέφραγο αμπέλι και οι ορδές των γουρούνων κυκλοφορούν ανενόχλητες.

Δεν ευθύνονται οι Οικολόγοι για τις εξόφθαλμες παρανομίες στην περιοχή που δυστυχώς περνούν απαρατήρητες από όλους. Αν είναι κάτι για το οποίο οι Οικολόγοι είναι περήφανοι είναι ότι ποτέ δεν υπέκυψαν στις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται ακόμα και σήμερα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν με τον τρόπο τους την κυριαρχία τους στην περιοχή. Για όλα τα κακά φταίνε πάντα οι Οικολόγοι και όσοι αντιστέκονται στη λεηλασία του Ακάμα.

Τις αδυναμίες του κράτους τις φορτώνουν μετά από κάθε ατύχημα στην περιοχή, στους Περιβαλλοντιστές.