Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες μιας επαναλαμβανόμενης παράνομης ενέργειας από κάποιους που ονομάζουν τους εαυτούς τους κυνηγούς. Αυτή τη φορά μελισσοφάγοι και προστατευόμενα είδη πτηνών πυροβολήθηκαν στη λίμνη Σορός από άτομα που θεωρούν πως, όταν πυροβολούν ό,τι πετά, γίνονται αυτόματα κυνηγοί. Αυτή η ενέργεια δεν περιποιεί τιμή για κανένα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προβαίνουν σε καταγγελίες πως άτομα κυνηγούν παράνομα, όπως επίσης στις περιοχές Σοφτάδες και αναπαυτηρίων ΠΕΟ, όπου χωρίς ίχνος σεβασμού εισβάλουν σε περιουσίες και κυνηγούν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από κατοικίες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε δήλωση του για το θέμα της θανάτωσης μελισσοφάγων, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Χαραλάμπους τόνισε πως «τέτοιες εικόνες θανάτωσης προστατευόμενων πουλιών μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Οι μελισσοφάγοι είναι πανέμορφα πουλιά που κοσμούν την φύση της Κύπρου. Καθημερινά έχουμε καταγγελίες για κυνηγούς που κυνηγούν υπερβολικά κοντά σε σπίτια, ενώ, μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχαμε καταγγελία πως σφαιρίδια έπεσαν σε 3χρονο κοριτσάκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους στην περιοχή Σοφτάδες. Η υποστελέχωση του Ταμείου Θύρας δυστυχώς ενθαρρύνει κάποιους ασυνείδητους κυνηγούς να παρανομούν».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό των παρανομούντων και παραδειγματικής τους καταδίκης.

Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών