Οι πρόνοιες του βασικού νόμου που αφορά τις αποφυλακίσεις, μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν σε αυτόν, με πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, χρήζουν άμεσης αλλαγής, καθώς μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τις έκρινε ως προκατασκευασμένες για να βολέψουν την συντομότερη αποφυλάκιση επ’ αδεία συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης κατέθεσε πρόταση νόμου με στόχο την διαγραφή προνοιών με τις οποίες παρέχεται δικαίωμα σε φυλακισμένο, κατά τον υπολογισμό της ποινής του να λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει από την διεύθυνση των φυλακών για λόγους καλής διαγωγής και εργατικότητας, μείωση της ποινής του.

Ζητούμε το θέμα να παραπεμφθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, όπου να συζητηθεί μαζί με το ευρύτερο θέμα που αφορά τη σύνθεση και λειτουργία του συμβούλιου αποφυλάκισης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορούμε να δεχθούμε πρόνοιες σε νόμο που να αδειάζουν αποφάσεις δικαστηρίων από το πνεύμα τους και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στη δικαστική εξουσία αλλά και την ίδια την κοινωνία.