Δόθηκε ένας αγώνας προκειμένου να δημιουργηθεί επιτέλους ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στην ακριτική και απομονωμένη περιοχή της Τηλλυρίας. Σε αυτό τον αγώνα έδωσε και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το παρόν του και συνέβαλε παντοιοτρόπως σε αυτή τη θετική εξέλιξη. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι εργασίες σύστασης της μονάδας εξυπηρέτησης έχουν ολοκληρωθεί.

Οφείλουμε βεβαίως να υπογραμμίσουμε ότι για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το ιδανικό ΚΕΠ στην περιοχή είναι αυτό που θα στελεχώνεται από προσωπικό που μένει στην περιοχή και θα είναι ολοήμερο, κάτι που δεν θα ισχύει προς το παρόν. Σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργού προς τον κ. Περδίκη, το κέντρο θα στελεχώνεται από προσωπικό από το κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη από την Πόλη Χρυσοχούς που βρίσκεται σε μια απόσταση μιας ώρας δρόμο. Είναι σαν να στελεχώνεται το κέντρο εξυπηρέτησης της Λεμεσού από προσωπικό από τη Λευκωσία που θα πηγαινοέρχεται τρεις φορές την ημέρα.

Εμείς θεωρούμε ότι επιβάλλεται να εργοδοτηθεί προσωπικό από την περιοχή και αν είναι δυνατόν να λειτουργεί ολόκληρη την εβδομάδα και όχι μόνο κάθε Πέμπτη από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 1:45 το μεσημέρι.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους, αφού προτίθενται να προβούν σε αξιολόγηση για ενδεχόμενες τροποποιήσεις με βάση την λειτουργία του Κέντρου – η οποία ευχόμαστε να γίνει έγκαιρα – να λάβουν υπόψη τους τα πιο πάνω.