Το κίνημα Οικολόγων Συνεργασία πολίτων είχε προτείνει από τον περασμένο Μάρτιο, όταν εξέπνευσε το διάταγμα κατεδάφισης των δεξαμενών πετρελαιοειδών, την έναρξη ανένδοτου αγώνα. Δυστυχώς τα κόμματα και το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε να εμπλακεί σε ατέρμονες συζητήσεις με τις εταιρείες που παρανομούσαν και την κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε οργάνωση διαμαρτυριών και εξάσκηση πίεσης προς τους κυβερνώντες. 

Τα γεγονότα μας έχουν επιβεβαιώσει. Η κυβέρνηση αντί να τιμωρήσει τις εταιρείες που παρανόμησαν παραβιάζοντας το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, έχει συνάψει νέα συμφωνία μαζί τους, δίνοντας «άφεση αμαρτιών».

 Με την παρουσία του και στις δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν χθες, η μια είχε εκκινήσει από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας και η δεύτερη από τον κυκλικό κόμβο Λιβαδιών, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Η μια εκ των δύο πορειών, η οποία εκκίνησε από τον κυκλικό κόμβο της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής της πρώτης ομάδας μελών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τον Βουλευτή και Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη, ενώ συμμετείχε και ο βουλευτής του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Στη δεύτερη πορεία, εκ μέρους του Κινήματος ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Παράσχος, ο Οργανωτικός κ. Γιώργος Στυλιανίδης, ο Συντονιστής Επαρχιών Λευκωσίας – Λάρνακας κ. Γ. Ηλιάδης και τα μέλη της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας. Στις δύο πορείες συμμετείχαν μέλη και φίλοι του Κινήματος από την επαρχία Λάρνακας. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. 

Η πιο πάνω δράση έστειλε τα δικά της μηνύματα, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Διεκδικούμε το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της πόλης μας», «διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε χωρίς φόβο» κ.α