Πραγματοποιήθηκε συνάντηση το πρωί της Τρίτης 08/10/19 Αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρ. Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος και Βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης, ο Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου κ. Μιχάλης Παράσχος και το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Αλεξία Σακαδάκη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, αφότου ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη για την πρόσκληση, είπε πως «έγινε μια πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση. Οι θέσεις μας για την Αμμόχωστο, για το θέμα της αποτροπής των τετελεσμένων, συμφωνούμε πλήρως, δεν έχουμε καμία διαφορά πάνω σε αυτό το θέμα. Έχουμε συζητήσει τρόπους προώθησης του θέματος της Αμμοχώστου. Έχουμε κατατοπίσει τον Πρόεδρο γενικά τι ενέργειες κάνουμε σαν Δήμος Αμμοχώστου, εντός και εκτός Κύπρου. Θα επισκεφτούμε τη Δευτέρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέπειτα θα έχουμε συνάντηση με Άγγλους  βουλευτές. Γίνεται μια προσπάθεια να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε ενημερώσει γενικά ποιες προσπάθειες κάνει ο Δήμος Αμμοχώστου, ούτως ώστε να αποτραπεί ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής η οποία θα είναι για εμάς το τέλος του Κυπριακού Προβλήματος. Έχουμε αποφασίσει να συνεργαζόμαστε με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις έχουμε θα καλείται και επίσης θα έχουμε συντονισμό και για τα θέματα επισκέψεων στο εξωτερικό όπου μπορεί να βοηθήσει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πλήρη συμπαράσταση».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και σε δηλώσεις του ανέφερε πως «είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και τον Αντιδήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης πόλης».

Ο κ. Περδίκης σημείωσε πως «ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με τις δυσάρεστες και επικίνδυνες εξελίξεις σχετικά με την κατεχόμενη Αμμόχωστο».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Κινήματος – Συνεργασία Πολιτών, τόνισε ότι «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στεκόμαστε δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου στην προσπάθεια που καταβάλλει, ούτως ώστε υπάρξει ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης, όπως προνοούν και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».