Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, είπε ο κ. Περδίκης, καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας εναντίον του βορειοδυτικού και ανατολικού τμήματος της Συρίας – εκεί που βρίσκεται η αυτόνομη περιοχή των Κούρδων – και εναντίον της Αραβοκουρδικής Συμμαχίας που ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών του ISIS.
«Η διεθνής υποκρισία, αναλγησία και αμοραλισμός κρίνεται αυτές τις μέρες στο νότιο Κουρδιστάν στην βόρεια Συρία. Πιστεύουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ούτως ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή και παγκόσμια καταδίκη γι αυτή  την ιταμή τουρκική πρόκληση ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρωπότητα», σημείωσε.
Ανέφερε ότι ο κίνδυνος για αναζωογόνηση των τζιχαντιστών του ISIS είναι υπαρκτός και πολύ σοβαρός λόγω αυτής της επίθεσης της Τουρκίας.
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια εθνοκάθαρσης που φαίνεται να είναι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας που θα επηρεάσει άμεσα και τις χώρες μας αφού νέα κύματα από πρόσφυγες θα οδηγηθούν λόγω των τουρκικών ενεργειών προς την Κύπρο, Ελλάδα και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσες ενέργειες καταδίκης και αποτροπής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτές τις ενέργειες πρέπει να είναι πρωταγωνιστής η Κυπριακή Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΧΡ)