Η ανέγερση οκταώροφης ή και δεκαώροφης οικοδομής στην οδό Κινύρα, μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς τα προβλήματα και οι επιπτώσεις που προκαλούνται είναι μη αναστρέψιμες.

Γι’ αυτό το σκοπό το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 θα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο πλάι των κατοίκων της περιοχής συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο έργο στην οδό Κινύρα που θα πραγματοποιηθεί έξω από το δημοτικό θέατρο, την ίδια ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας για το εν λόγω ζήτημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική για τα ψηλά κτήρια. Πρέπει να σταματήσει την πολιτική της ανεξέλεγκτης παροχής ορόφων και τετραγωνικών μέτρων σε επενδυτές.

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η ανεξέλεγκτη ανέγερση των πολυώροφων κτιρίων μέχρι να εκπονηθεί ένας γενικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη χωροθέτηση των ψηλών κτιρίων.

Πρέπει – ειδικα για την περίπτωση της οδού Κινύρα – να γίνει σεβαστός ο ειδικός χαρακτηρας της περιοχής και η ποιότητα της ζωής των υφιστάμενων κατοίκων.