Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με την Οικογένεια του ήρωα Χριστάκη Κόμπου, τις οικογένειες των συνδολοφονηθέντων Χαράλαμπου και Αναστάση Χριστοφή, Παντελάκη Χαραλάμπους και τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για έναν αντιστασιακό κατά του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία (πάρκο) Χριστάκη Κόμπου, γωνία Γαλιλαίου και Κωνσταντινουπόλεως στην Λεμεσό την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 18:00. Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού κ. Χρυσόστομο, κατάθεση στεφάνων, Εθνικός ύμνος και ομιλία από τον τέως βουλευτή του Κινήματος Γιώργο Περδίκη.

Ο Χριστάκης Κόμπος ως μέλος του Εφεδρικού Σώματος την ημέρα του προδοτικού πραξικοπήματος προβάλλει αντίσταση στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια συνοδεύει τον Πρόεδρο Μακάριο μέχρι τη Μονή Κύκκου και την Πάφο. Την επόμενη μέρα κατευθύνεται προς την Λεμεσό, όπου στην Παρεκκλησιά ανακόπηκε το αυτοκίνητο μεταφοράς τους από πραξικοπηματίες με αποτέλεσμα να τους εκτελέσουν εν ψυχρώ.