Η Κύπρος ενημερώνεται σήμερα για το τρίτο καλό και εμπορεύσιμο κοίτασμα στην ΑΟΖ καθώς τα ευρήματα στον στόχο «Γλαύκος» είναι ικανοποιητικά και η ExxonMobile εκφράζει ανοικτά πλέον το ενδιαφέρον της για δύο διαδοχικές γεωτρήσεις των ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 στους στόχους «Δελφύνη-1» και «Γλαύκος-1».

Την ώρα που τα πιο πάνω γεγονότα προκαλούν αισιοδοξία στον Κυπριακό λαό, η Τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει να προβάλλεται με απειλές από την Άγκυρα, προκλητικές κινήσεις από τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο όπως πρόσφατα στα Στροβίλια, ασκήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κ.ο.κ.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προβλέψαμε την στάση αυτή της Άγκυρας και καλέσαμε την Κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη. Ευχόμαστε ότι έγιναν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα βρεθεί η κυπριακή Δημοκρατία εκτεθειμένη και μετέωρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ένα κράτος όπως η Κύπρος δεν γίνεται να δέχεται ρυθμίσεις στις ενεργειακές του δραστηριότητες στη βάση όσων επιδιώκει η Τουρκία που θεωρεί ότι όλα της ανήκουν, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.