Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και εκατομμύρια κόσμος έχει ήδη προσφυγοποιηθεί για να σώσει τη ζωή του, στην Κύπρο βρίσκονται εγκλωβισμένοι και απροστάτευτοι από το κράτος Ουκρανοί τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της ρωσικής εισβολής.

Οι Ουκρανοί τουρίστες δικαιολογημένα είναι απεγνωσμένοι, καθώς χρειάζονται άμεσα βοήθεια και στήριξη από το κράτος και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο Έτμοντ Χαγουίλα, μέλος της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος, δήλωσε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητούμε από την Πολιτεία να εξεύρει άμεσα λύσεις για το εν λόγω ζήτημα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να έχουν πρόσβαση σε παροχή μερικής προστασίας ή ασύλου, αφού έφθασαν στην Κύπρο πριν από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν διευθετήσει το ζήτημα για τους Ουκρανούς, ενώ άνοιξαν και τα σχολεία για τα παιδιά.

Καλούμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες να μεριμνήσουν άμεσα επιδεικνύοντας τα ορθά αντανακλαστικά, προς επίλυση των προβλημάτων.