Το  Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι στο  πλευρό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Κατοίκων του δήμου Αγλαντζίας. Η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου, μαζί με τα στελέχη του Κινήματος  κ. Στάλω Χαϊλή και κ. Γιώργο Ηλιάδη, βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων των λεωφόρων Λάρνακος, Αγλαντζίας και Αμμοχώστου στην αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής,  εδώ και έξι χρόνια, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τις δεντροστοιχίες των αιωνόβιων κυπαρισσιών επί της λεωφόρου Λάρνακος, από τις μπουλντόζες του εργολάβου του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Παρόλο που οι κάτοικοι κατάφεραν να  δικαιωθούν μέσω της  προσφυγής τους στο δικαστήριο, αφού  η  επίταξη της περιουσίας  θεωρήθηκε ως παράνομη, μιας και η κυβέρνηση δεν είχε αρκετά στοιχεία αιτιολόγησης∙ η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει το δικαστήριο και να δημοσιεύσει νέα επίταξη. Μέχρι να γίνει ξανά από την αρχή η προσφυγή και να αποφασίσει το δικαστήριο ότι είναι παράνομη η διαδικασία επίταξης των περιουσιών και θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης -όπως επιβάλλει ο νόμος- θα μετατραπούν οι περιουσίες των κατοίκων σε χωματερές.

Το κράτος  χρησιμοποιεί τακτικές μαφίας για να ξεγελάσει τους πολίτες του με νομιμοφανείς διαδικασίες, εκμεταλλεύεται όλα τα κενά του νόμου, σαν κοινός εγκληματίας, για να μπορέσει να υλοποιήσει τις αποφάσεις του. Αγνοεί επιδεικτικά τις προσπάθειές των πολιτών για αναζήτηση δικαίου και αποδεικνύει ότι δεν ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστηρίων, όπου το κράτος δεν παρανομεί και έχει πρώτιστο μέλημα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των πολιτών του. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα σταθούμε και πάλι μπροστά από τις μπουλντόζες και θα καταγγείλουμε τους παρανομούντες, είτε είναι ιδιώτες, είτε το κράτος το ίδιο.

1907_1 1907_2