Τα ευρήματα της ειδικής έκθεσης της Κομισιόν για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως το success story της Κυβέρνησης αποδείχθηκε μία επικοινωνιακή φούσκα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε εύθραυστη την κοινωνική κατάσταση και υποτονική τη δυνητική ανάπτυξη και θα επανεξετάσει την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας τον Μάιο για νέα αξιολόγηση.

Η ειδική έκθεση της Κομισιόν για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην Κύπρο θα κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο των κρατών μελών.

Η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ 13 κρατών μελών της ΕΕ για τα οποία η Κομισιόν ανακοίνωσε πως εντόπισε ανισορροπίες ή υπερβολικές ανισορροπίες για το 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία μειώθηκε, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο 13,3% στο τέλος του 2016, ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε αύξηση των ανισοτήτων, με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και η δυνητική ανάπτυξη παραμένει αδύναμη, λόγω της στασιμότητας της παραγωγικότητας, της υποχώρησης των επενδύσεων, και το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που περιορίζει την προσφορά πιστώσεων.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε και στην πραγματική οικονομία. Μία βόλτα στην κοινωνία, στην αγορά και μια διαπίστωση το πως επιβιώνουν οι κυπριακές οικογένειες δείχνουν την πραγματικότητα. Οι έρευνες αυτές, απλά επιβεβαιώνουν την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου και ξεφουσκώνουν μια και καλή την επικοινωνιακή φούσκα του success story.