Η Μαρία Κολά, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος δήλωσε τα εξής: «Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας από τις φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη. Οι καταρρακτώδεις βροχές σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο έχουν προκαλέσει πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές. Στη Γερμανία δε η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική, καθώς οι νεκροί από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών είναι τουλάχιστον 157. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους οικείους των αποθανόντων που διερωτώνται πως είναι δυνατόν να έχασαν τους δικούς τους με αυτό τον ακραίο τρόπο.

Δυστυχώς αυτά τα ακραία και πρωτόγνωρα φαινόμενα αποτελούν άμεσο συνεπακόλουθο της κλιματικής κρίσης. Μιας κρίσης που είναι η μεγαλύτερη που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν καταποντισμούς, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, πολύ ζεστά καλοκαίρια, ζεστούς χειμώνες. Παράπλευρη απώλεια της κλιματικής αλλαγής η απώλεια βιοποικιλότητας, με τον μαζικό θάνατο χλωρίδας και πανίδας στις επηρεαζόμενες περιοχές. Ο πλανήτης μας καταστρέφεται και το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει δυσοίωνο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος είναι μια εκ των χωρών που, σε πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον και ευρύτερα την οικολογία έχει μείνει πίσω, στους πλείστους από τους τομείς που αφορούν την πράσινη πολιτική. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως ο πλανήτης Γη είναι το μοναδικό σπίτι των ανθρώπων και των ζώων. Δεν έχουμε άλλο πλανήτη να μας φιλοξενεί. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις, αγνοώντας τις συνέπειες που αυτές θα έχουν στο κλίμα και το περιβάλλον μας. Πρέπει να εισακούσουμε τις επιστημονικές συστάσεις και να ξεκινήσουμε άμεσα την δράση για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.