“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός αγαθού εστί, κύριε υπουργέ”

Όταν πριν λίγες εβδομάδες ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών υπουργός κ. Κ. Πετρίδης ενεπλάκη στον προεκλογικό με τη συμμετοχή του σε δημόσια συζήτηση μέσω Διαδικτύου από το εκλογικό κέντρο του Ν. Αναστασιάδη, ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση. Πολλοί από εμάς θυμήθηκαν ότι πρώτος ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης είχε εισαγάγει τον θεσμό του υπηρεσιακού υπουργού εσωτερικών για τη διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών.

Η εμπλοκή του Υπουργού Εσωτερικών στον προεκλογικό του απερχόμενου Προέδρου, μέσω και των social media, είναι μία απαράδεκτη πρακτική που δυστυχώς επαναλαμβάνεται.  Δυστυχώς βέβαια, ο κ. Πετρίδης δεν αποτελεί εξαίρεση αφού ευθυγραμμίζεται με την πρακτική πρωτοκλασάτων στελεχών του ΔΗΣΥ, που παρά τον θεσμικό τους ρόλο, λειτουργούν ως πρωτοστάτες στον προεκλογικό του κ. Αναστασιάδη.

Αν ο κ. Πετρίδης αδυνατεί ακόμα και να κρατήσει τους τύπους, το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ζητούν οι εκλογές να διεξαχθούν από υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών.