4 Μαρτίου  2018

Ο  αγώνας για την διάσωση των Θαλάσσιων Σπηλιών συνεχίζεται

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΠΕΓΕΙΑ

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πέγειας στην παρουσία του Πρόεδρου του Κινήματος  κ. Γιώργου Περδίκη πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας στις Θαλασσινές Σπηλιές, που απειλούνται από την απαράδεκτη και παράλογη οικοδόμηση για  χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων, συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της φύσης και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων περιβαλλοντικών σημείων της χώρας μας και ειδικά αυτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.

«Η φύση είναι το σπίτι μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του κινήματος «και πρέπει να το προστατεύσουμε» , δεν είναι δυνατόν για κάποιο πρόσκαιρο κέρδος να χαθούν οι φώκιες, οι θαλάσσιες χελώνες  και τόσα άλλα είδη πανίδας. Για να μη θιγούν μικροσυμφέροντα πρέπει να χάσουμε όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας την ευλογία της φυσικής ομορφιάς, της γαλήνης  και της καθαρότητας αυτού του χαρακτηρισμένου ως Natura  2000 τοπίου. Δεν θα αφήσουμε τον Ακάμα να χαθεί

Είναι η 4η φορά από το 2001 που γίνεται ανάλογη διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο φυσικό τοπίο που απειλείται από τον πρόσκαιρο υλικό πλούτο και ελπίζουμε να μην πέσει η φωνή της εκδήλωσης σε «ώτα μη ακουόντων» και οι αρμόδιοι να μην «ποιήσουν την νήσσαν» για μια ακόμη φορά .

Ο αγώνας μεταφέρεται αυτή τη βδομάδα στο κοινοβούλιο και στην ευρωβουλή με την πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.