Οφείλουμε να χαιρετίσουμε ως καταρχήν καλό οιωνό τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κυριακού Κούσιου στην εκπομπή πρωινό δρομολόγιο του ΡΙΚ σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση στα πλαίσια του σχεδίου Β’ για την οικονομία προτίθεται να συμπεριλάβει την απευθείας χορηγία στις μικρές επιχειρήσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προνοήσει για σοβαρή απευθείας οικονομική χορηγία προς τις μικρές επιχειρήσεις και να εγκαταλείψει τη λογική των ψίχουλων και των επιδομάτων ελεημοσύνης των χιλίων ευρώ. 

Η χορηγία προς τις μικρές επιχειρήσεις πρέπει να είναι ουσιαστική για να μπορούν να τεθούν  κριτήρια και προϋποθέσεις. Ήδη σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ.  Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών με εισηγήσεις σε σχέση με τις απευθείας χορηγίες που προνοούν την χρήση περιβαλλοντικών εργαλείων.

Την ίδια ώρα που στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητούν τα μέτρα για πράσινη ανάκαμψη το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουμε το μέλλον τους μέσα στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης.