Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσυπογράφει τα συμπεράσματα σχετικά με την παράνομη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ακόμη μια φορά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης επιβεβαιώνουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο όσο αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική οικονομική ζώνη, παραμένοντας προσηλωμένοι στο θέμα.

Θετικό είναι πάντως το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν δίστασε να  καταδικάσει την Τούρκικη εισβολή στην Βορειοανατολική Συρία.

Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας που να συνάδουν με την στήριξη και αλληλεγγύη που επιβεβαίωσαν στο συμβούλιο όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορούμε πάρα να σημειώνουμε ότι η κατάσταση με την Τουρκία επιβάλλει ακόμα πιο σοβαρά μέτρα, λόγω της χρήσης απαγορευμένων όπλων στην εισβολή που πραγματοποιούν στη Συρία και της συνέχισης των προκλητικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ