Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνει μη – ικανοποιημένο από την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, όσον αφορά την παραχώρηση υπηκοοτήτων σε συγγενείς του Πρωθυπουργού της Καμπότζης και υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης, αλλά και γενικά της διαδικασίας έγκρισης για παραχώρηση “χρυσών διαβατηρίων”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο Υπουργός κληθείς να σχολιάσει τα πιο πάνω, ανέφερε πως όσες αιτήσεις πάνε στο Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνονται καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος, οι έλεγχοι γίνονται προηγουμένως από το υπουργείο και σε εκείνο το στάδιο είναι που γίνονται οι απορρίψεις.

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε ενώπιον καταστάσεων που απλά καθιστούν την χώρα μας διεθνές περίγελο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως μόνο η διαφάνεια μπορεί να μας σώσει από το βούρκο που μας έχουν βάλει οι τελευταίες κυβερνήσεις με αυτό το περίφημο πρόγραμμα για την υπηκοότητα έναντι επενδύσεων.

Ευθύνες όμως δεν έχει μόνο η Κυβέρνηση αλλά και η Βουλή, η οποία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς είχε ενώπιον της προτάσεις νόμου από τους Οικολόγους για τα διαβατήρια, τις οποίες δεν ψήφισε ενώ τώρα έχει προτάσεις νόμου που τις ‘παιδεύει’.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Απαιτείται άμεσα να υπάρξει διαφάνεια στο πρόγραμμα των επενδύσεων έναντι υπηκοότητας.